« Allt har konsekvenserMagbok »

4 comments

Comment from: Snigel [Visitor]
SnigelÅååhhh - powerpuffpinglorna!

Åter till verkligheten. Här sopsorterar vi sedan flera år tillbaka och det funkar bra. Det största problemet är att behållarna blir överfulla ibland, då många storstädar/rensar vid samma tidpunkt, t ex vid jul eller under semestern.

Varje hushåll har en grön (brännbart) och en brun (kompost) soptunna, allt annat får man åka till återvinningsstationen med.
2009-02-10 @ 11:29
Comment from: Jontas [Member] Email
**---
JontasSVAR TILL SNIGEL Varje hus med lägenheter har ett "miljörum" och hela bostadsområdet har två "grovsopor".

I miljörummet finns kärl gånger flera för Tidningar, Kompost, Restavfall, Hårdplast, Metall, Wellpapp, Kartong, Glödlampor, Energilampor, Batterier.

I grovsopor ska man kasta allt som är miljöfarligt eller skrymmande.

Nej, det fungerar verkligen inte. Men att man gjort så här är för att ingen kan åka till återvinnings-/miljöstationer då det liger mil bort och ingen i stan äger en bil. Så skiten hamnade överallt på gatorna, vilket man nu tror ska fungera bättre. Sortering blir det inte, men kanske en ny uppsamlingsplats.
2009-02-10 @ 12:13
Comment from: A. Biel [Visitor]
A. BielHej

Kan det vara så att sorterings- förändringen från 081101 gäller även i Göteborg - att mjukplast läggs tillsammans med hårdplast:
ftiab

En del kommuner är kanske undantagna, jag vet inte?
2009-02-10 @ 15:32
Comment from: Jontas [Member] Email
JontasSVAR TILL A. BIEL Nej, jag har kollat med Renova som sköter renhållning och sopsortering. Plast som inte är hårdplast ska brännas med restavfall. Så tydligen finns inget avtal här. De har samma information i vårt miljörum som på sin hemsida.
2009-02-10 @ 15:51